Egyéb üzemek

Almalé üzem

Beruházó: TRIMEX Hungária Rt. Debrecen
Beruházás helye: Hajdúsámson
Technológiai tervező: AGROPROFIL Kft.
NOVI Engineering Ltd. Izrael
Tervezés: 1998.
Kivitelezés: 1999. 

Az üzem zöldmezős beruházás keretében került megvalósitásra. Acél vázszerkezetes magastetős épület, hőszigetelő tető- és oldalfal panelekkel.

A technológiai az alábbi főbb egységek foglalja magában

  • Alapanyag /alma/ fogadás, úsztatás
  • Mosás, válogatás, préselés
  • Nyerslé tisztitás, kezelés
  • Bepárlás, hűtés
  • Sűritmény tárolás

Alapterület: 

  • 4500 m2

Belmagasság

  • 7,50-10,50m

Feldolgozó kapacitás 

  • 10 tonna/óra

Sűritmény tároló kapacitás 

  • 500 m3

Sütő- és cukrászipari alapanyag raktár

Beruházó: STAMAG-IREKS Kft.
Beruházás helye: Komárom
Tervezés: 1999.
Kivitelezés: 1999.

A STAMAG-IREKS Kft. német-osztrák tulajdonú vállalat, mely sütőipari alap- és segédanyagok, valamint adalékok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A tervezett létesitmény a gyártáshoz szükséges különféle zsákos anyagok tárolására szolgál. Önálló blokként került kialakitásra, az üzemépülettel fedett átjáró köti össze.

Az épület könnyűszerkezetes, hőszigetelő  szendvicspanel oldalfallal és álmenyezettel, trapézlemez árnyékolással készült.

Alapterület

  • 576 m2 /24mx24m/ 

Belmagasság

  • 8,0 m

Tárolás módja

  • Raklapon

  • Fix állványrendszeren

Szintek száma

  • Padozat + 3
Bemutató- és kísérleti pékség
Gyártócsarnok bővítés
Sajt érlelő raktár
Készétel gyártó üzem EU fejlesztés

Sütő- és cukrászipari alapanyag raktár

Beruházó: BAKO Hungária Kft.
A beruházás helye: Szigetszentmiklós
Tervezés: 2004.
Kivitelezés: 2004-2005.

A BAKO Hungária Kft. sűtő- és cukrászipari alapanyagok forgalmazásával foglalkozó, német-osztrák tulajdonú vállalat. A Szigetszentmiklós Ipari parkjában megvalósult létesítmény egy 2200 m2-es csarnoképületből, és egy kétszintes, szintenként 720 m2-es fejépületből áll.

A csarnoképületben történik az alapanyagok tárolása fix állványrendszeren, padozat + 5 szinten. Lehetőség van hűtést igénylő alapanyagok, és fagyasztott alapanyagok tárolására is.
A fejépület földszintjén 300 m2-es önkiszolgáló üzlet, és bemutatóterem kísérleti üzemmel, az emeleten pedig az igazgatási rész található.

Csarnok alapterület

  • 2200 m2

Fejépület alapterület

  • 2 x 720 m2

Tárolás

  • Raklapon
  • Padozat + 5 szinten
Croissant gyártó üzem
Szendvics és hidegkonyha üzem

Nagykereskedelmi raktár

Beruházó: Surjány Hús Kft.
A beruházás helye: XI. Budapest, Gubacsi út
Tervezés: 2005.
Kivitelezés: 2006.

A tervezett létesítmény egy 1800 m2-es, meglévő épület átalakításával valósult meg.

Alkalmas a Surjány Hús Kft. vágóhídjáról érkező hűtött félsertések darabolására-csontozására, valamint csomagolására. Az üzemrész rendelkezi önálló EU számmal.

Ezen túlmenően a surjányi üzemből ideszállított húskészítmények viszonteladók részére történő forgalmazására is itt történik.

Alapterület 

  • 1800 m2

Daraboló kapacitás

  • 300 félsertés/műszak

Készítmény tárolás

  • 40 tonna
Csokoládé bevonómassza gyártó üzem
Sütőipari termék gyártó üzem bővítés

Jégkrém és cukrászati termék üzem

Beruházó: Ragonese Kft.
A beruházás helye: Újhartyán, M5 Ipari park
Tervezés: 2008.
Kivitelezés: 2009.

A létesitmény zöldmezős beruházás keretében került megvalósitásra.

A könnyűszerkezetes, magastetős kialakítású, hőszigetelő szendvicspaneles üzemépülethez szintén könnyűszerkezetes, kétszintes szociális épület csatlakozik.

Az üzem főbb jellemzői

  • Alapterület: 1300 m2
  • Tevékenység: Fagyasztott cukrászati termékek előállítása, csomgolása, lefagyasztása, valamint mélyhőmérsékletű tárolása
  • Termékek:
    – fagylaltok
    – jégkrémek
    – desszertek (profitterol, rikotta stb.)

Fagyasztott sütőipari termék üzem

Beruházó: Tatár Pékség Kft. Halásztelek
A beruházás helye: Téglás

A létesítmény zöldmezős beruházás keretében kerül megvalósításra.

Az előregyártott v.b. szerkezetű, hőszigetelő szendvicspaneles épület két, eltérő belmagasságú részből áll, az üzemépületből, valamint a hozzá kapcsolódó hűtőházból. Ehhez csatlakozik emeleti nyaktaggal a kétszintes szociális rész

Az üzem főbb jellemzői

  • Alapterület:
    üzemépület: 5800 m2
    hűtőház: 2800 m2
    szociális épület: 1500 m2
    gépműhely: 1100 m2

  • Tevékenység: Félkész sütőipari termékek gyártása, lefagyasztása, csomagolása és fagyasztva tárolása.

  • Termékek:
    sütőipari üzemrész: tésztalap, pékáruk
    gasztro üzemrész: töltött gombócok, nudli, krokett, derelye

Töltött tészta gyártó üzem

Beruházó: Akakiko Kft.

A létesítmény zöldmezős beruházás keretében kerül megvalósításra.

Az előregyártott v.b. szerkezetű, hőszigetelő szendvicspaneles üzemépülethez kétszintes szociális épület csatlakozik.

Az üzem főbb jellemzői

  • Alapterület: 1700 m2
  • Tevékenység: Hús-, hal- és zöldség alapú töltelékek előállítása, ezek felhasználásával távol-keleti jellegű töltött tészta gyártása, elősütése, hűtése, csomagolása és raktározása

Szója (Yaso) gyártó üzem

Beruházó: Dagent Kft. Budapest
A beruházás helye: Sződ
Tervezés: 2011.
Kivitelezés: 2012.

A létesítmény zöldmezős beruházás keretében kerül megvalósításra.

A magastetős kialakítású, hőszigetelő szendvicspaneles üzemépülethez csatlakozik a kétszintes szociális épület. Az épület vegyes szerkezetű, vb. pillérekkel és acél rácsos tartóval.

Az üzem főbb jellemzői

  • Alapterület: 1300 m2
  • Tevékenység: Speciális eljárással készített, hőkezelt és aprított szója (Yaso) kelőállítása, csomagolása, hőkezelése és hűtve tárolása.
  • Kapacitás: 200 tonna/hónap
Szója feldolgozó üzem (Előterv)
Gyártóüzem rekonstrukció